Na Rusínskej ulici sa môže ďalej jazdiť 70-tkou

13.08.2012 Prešov

Prešov 13. augusta (TASR) – Dočasné zvýšenie maximálnej povolenej rýchlosti na 70 kilometrov za hodinu, ktoré zaviedli pred jeden a pol rokom na Rusínskej ulici v Prešove, podľa vedenia radnice, prinieslo pozitívne výsledky.
O úpravu maximálnej rýchlosti požiadalo mesto s cieľom zvýšiť priepustnosť na 650 metrov dlhej komunikácii, ktorá zabezpečuje spojenie centra mesta so sídliskom Sekčov. Opatrenia malo prispieť k zrýchleniu premávky a priepustnosti hlavne v čase mimo dopravných špičiek.
Vedúca oddelenia dopravy, energetiky a životného prostredia. Mestského úradu v Prešove Adriana Compeľová konštatovala, že dopravnú situáciu po povolení 70 km/h rýchlosti na Rusínskej ulici monitorovalo mesto Prešov a majetkový správca tejto komunikácie Prešovský samosprávny kraj (PSK). Nakoniec po zhodnotení a analýze stavu bude táto povolená rýchlosť zachovaná.
„V meste Prešov sa za posledné roky výrazne zmenila doprava či už postavením Okružnej ulice, dobudovaním Nábrežnej komunikácie, zjednosmernením najužšieho centra mesta či inštaláciou meračov rýchlosti na najrizikovejších úsekoch," zdôraznil primátor mesta Pavel Hagyari.
Dodal, že k plynulosti dopravy v tejto časti Prešova by mala výraznejšie prispieť spolupráca s PSK a Slovenskou správou ciest v rámci prepojenia Rusínskej a Kuzmányho ulice vrátane rozšírenia križovatky Rusínska a ulica Arm. Gen. Svobodu.
 

Vyberte región

mark